HOMEPAGE FIETSTOURS IN ROME FIETSTOURS BUITEN ROME FIETSVERHUUR RESERVEREN
 

FAQ

Wat is de maximale groepsgrootte?
Onze tours zijn met maximaal 12 personen per gids

Is ere en minimumgrootte aan de groepen?
Ja, de minimumgrootte is 2. Met 1 persoon vertrekt de tour niet.

Welke taal wordt er gesproken tijdens de tour?
We hebben dagelijkse scheduled tours in het Engels en in het Nederlands en tweemaal per week ook in het Duits. Privétours kunnen ook worden verzorgd in het Italiaans, Duits, Frans en Spaans.

Kunnen kinderen mee op de tours?
Babies onder 1 jaar kunnen niet mee. Kinderen tot 25 kg kunnen in een kinderzitje meegenomen worden. Kinderen tot 8 jaar kunnen op de kinderextensie meegenomen worden. Kinderen ouder dan 8 jaar kunnen zelf meefietsen. Voor hen is er een mountain bike of een trekking bike. Deelname van kinderen tot 18 jaar is echter alleen mogelijk onder begeleiding van een volwassene.

Zijn er kortingen voor kinderen?
Kinderen tot 25 kg (in het kinderzitje) kunnen gratis mee. Kinderen die zelf fietsen betalen de volledige prijs.

Wij zijn een familie met kinderen. Kunnen we deelnemen aan een scheduled tour of moeten we een privétour boeken?
Als al uw kinderen zwaarder zijn dan 25 kilo en ouder zijn dan 10 jaar, dan kunt u zowel scheduled tours als privétours boeken. Privétours bieden echter de mogelijkheid het parcours iets aan te passen aan de wensen van de familie en de conditie van de kinderen. Als u één of meer kinderen hebt die zwaarder zijn dan 25 kilo, maar jonger zijn dan 10 jaar, dan kunt u alleen een privétour boeken.

Waar is het vertrekpunt van de tours?
Het meeting point en vertrekpunt van de tours is Via Labicana, 49. In uw boekingsbevestiging ontvangt u gedetailleerde informatie over hoe u het beste het meetingpoint kunt bereiken.

Hoever van tevoren moet ik boeken om zeker te zijn dat er plaats is?

Normaliter is een week van tevoren voldoende.

Wij komen met een cruise aan in de haven van Civitavecchia tussen 7.00 en 7.30 ’s morgens. Kunnen we dan deelnemen aan een tour die start om 9.00?

Nee, u zult niet op tijd zijn voor deze tour. U kunt desgewenst een privétour boeken die rond 10.00 begint of deelnemen aan één van onze middagtours.

Moet ik een helm op tijdens de tour?
Ja, het dragen van een helm is verplicht.U krijgt een helm van ons voor vertrek van de tour.

Wat gebeurt er als het regent?
Als het regent bij de start van de tour zal de tour niet vertrekken (in overleg). U krijgt dan een eventuele aanbetaling volledig terug. Als het begint te regenen na het begin van de tour, is er geen refund meer mogelijk. De gids neemt voor u ponchos mee.

Hoe zwaar zijn de tours?
De tours in het centrum zijn goed te doen voor iedereen die kan fietsen. De Panoramische Tour en de Via Appia tour vergen iets meer conditie, maar zijn ook voor een breed publiek te doen. De gidsen fietsen altijd langzaam tijdens de tour en er worden veel korte stops gemaakt. De dagexcursies buiten Rome zijn geschikt voor ervaren fietsers met een zeer goede conditie.

Wat voor verantwoordelijkheden heb ik als klant?
Als klant bent u verantwoordelijk voor:
- Het kiezen van een tour die past bij uw conditie
- Op het vertrekpunt arriveren op tijd en met de juiste kleding voor het seizoen.
- Respecteren van de wetten en gebruiken van Italië.
- Het opvolgen van de aanwijzingen van de gids gedurende de tour
- Het respecteren van de rechten en privacy van de andere deelnemers.
Een gids kan een klant verdere deelname aan een tour ontzeggen, als tijdens de tour blijkt dat verdere deelname de veiligheid en/of het fietsplezier van anderen in gevaar brengt.

Wat gebeurt er als de fiets gestolen wordt?
Tijdens de tours zijn onze fietsen verzekerd tegen diefstal. Mocht u na de tour een fiets willen huren, dan zijn gedurende de verhuurperiode de fiets en bijbehorende accessoires uw eigen verantwoordelijkheid. Mocht hij gestolen worden dan bent u verplicht de nieuwwaarde van de fiets (inclusief slot) te vergoeden.

Hoe hoog is de aanbetaling voor een tour met TopBike Rental & Tours?
Om deelname aan een tour te bevestigen, is een aanbetaling van 50% vereist. De resterende 50% van het totaalbedrag kan voor aanvang van de tour op het vertrekpunt worden betaald.

Is er een annuleringsregeling?
Als u om wat voor reden dan ook uw boeking moet annuleren, dan is onderstaande annuleringsregeling van kracht. Uitzonderingen worden alleen gemaakt in geval van regen. Er wordt niet voorzien in een restitutie van een eventuele aanbetaling als u te laat komt voor een tour of de tour niet afmaakt. Annuleringskosten: 10% indien annulering langer dan 31 dagen voor de geplande tour of fietsverhuur geschiedt/ 50% indien annulering plaatsvindt 0-30 dagen voor de geplande tour of fietsverhuur.

Welke dagen van het jaar bent u gesloten?
We zijn gesloten op 1e kerstdag en nieuwjaarsdag.

Hoe laat kan ik mijn huurfiets komen ophalen?

Our opening hours are:

  • 8.30 - 20.00 in high season (April 1st - October 31st)
  • 8.30 - 19.00 in low season (November 1st - March 31st).
Kan ik een fiets per uur huren?
We verhuren onze fietsen niet per uur, maar per (minimaal 1) dag. Met 1 dag bedoelen we vanaf 10.00-19.00 op dezelfde datum.

Bieden jullie een 24-uurs verhuurservice?
Nee. Onze dagprijs voor fietshuur geldt voor een huurperiode van 10.00 tot 19.00 op dezelfde dag. Als je wilt, kun je de fiets ook ophalen op de avond voor de dag dat je hem nodig hebt (tussen 18.00 en 19.00) of de fiets de ochtend terugbrengen de ochtend na de dag dat je hem hebt gehuurd (om 10.00). In dit geval betaal je niet een volledige dagprijs extra, maar enkel een zogenaamde ‘overnight’ huursom, die 3 of 5 euro bedraagt, afhankelijk van het model fiets dat je hebt gehuurd.

Krijg ik ook een slot bij de fiets die ik huur?
Ja. Inbegrepen in de huurprijs is een ABUS ‘Varedo’-fietsslot.

Hoeveel kost het om een helm te huren bij de fiets?
Niets. Inbegrepen bij de huurprijs is een LIMAR helm.

Hoelang vantevoren moet ik een fiets reserveren om deze te kunnen huren?
Als je een fiets wilt reserveren voor een ontspannen ritje door Rome (trekking bike), dan is het meestald voldoende om een paar weken voor de gewenste huurdatum te reserveren. Als je echter zeker wilt zijn van een bepaald model fiets (wielrenfiets, mountainbike, pro trekking bike, tandem), of een bepaalde maat, dan is het beter om minstens 3 maanden vantevoren te reserveren.

Heeft u ook SPD-pedalen?
Ja. We hebben een aantal SPD-pedalen voor mountainbikes en een aantal clip-pedalen voor wielrenfietsen. NB: de namen voor de pedalen verschillen per land. Als je er zeker van wilt zijn dat de pedalen op de fiets goed bij je fietsschoenen passen, neem dan je eigen pedalen mee. Wij zullen je helpen om de pedalen te bevestigen.

Is het mogelijk om een bagagedrager te bevestigen op een mountainbike, speed bike of racefiets?
Ja. We hebben een aantal TUBUS Fly racks. Deze kunnen worden bevestigd op aluminium mountain bikes, speed bikes en wielrenfietsen. Op fietsen in carbonium kunnen geen bagagedragers worden bevestigd. Onze trekking bikes zijn allen al standaard voorzien van bagagedragers.

Hebben jullie speciale tarieven voor fietsverhuur voor langere periodes?

Ja. We hebben speciale tarieven voor langere huurperiodes. Voor meer informatie en een specifieke prijsaanvraag kun je mailen naar info@topbikerental.com


 
 
Met een Nederlandstalige gids langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Rome op fietsen van topkwaliteit!...
 
Lazio heeft meer te bieden dan Rome alleen! Ontdek meer moois op de fiets in deze provincie!...
 
Keuze uit topkwaliteit mountainbikes, trekking bikes, speed bikes of wielrenfietsen...
 
TopBike Rental & Tours
Vestigingsadres: Via Labicana, 49 – 00184 Rome (Italië) – Telefoon +39 06 4882893 – E–mail: info@topbikerental.com
Vat n. 07291430721 – Autorization n. RU 6079 of 24/9/2012 – Public–liability Insurance n. 21747756798127 with Unipol Assicurazioni
© Copyright | TopBike Rental & Tours – Fietstours in Rome, verhuur van kwaliteitsfietsen | Alle rechten voorbehouden | Juridische informatie | Cookies Policy
 

TopBike Rental & Tours Feedaty 5 / 5 - 78 feedbacks